Menu & Search
英製人手裝嵌	   Dualit Vario Toaster

英製人手裝嵌 Dualit Vario Toaster

 

DSC04943

每日早餐,有兩塊新鮮熱辣的多士,的確可以令人精神充足,而講求家居品味的,一般多士爐點會滿足,來自英國的Dualit,不但可以有靚靚新鮮多士食,懷舊外形,更收視覺之效,一朝早,就可以有雙重享受,自然零舍醒神。

 

 

 

採用懷舊復古造型的Dualit,其實由德國人Max Gort-Barten於英國成立,自1946年推出首部多士爐後,於1952年時,更推出可容納六塊面包,兼內置計時器的多士爐,而銀色金屬機身更是Dualit的招牌設計。 今次到港的Dualit Vario Toaster,顏色鮮豔,尤其紅色最為搶眼,機身兩側設有散熱位,既實用又能營造復古懷舊味道。

 

 

 

 

 

 

 

 

設有三個烘槽,最多可放入28mm厚的面包,想做「厚多士」?絕對無問題。

 

 

 

 

紅色掣可選擇同時烘兩塊或三塊面包,除以計時器調校烘焗時間,亦可以利用機身中央的手動式拉桿,隨時將多士升起,烘焗時間完全由自己話事。

機底設有小盤,用作盛載面包碎,避免一檯面包碎的情況。

 

06

反轉機底,就會見到貼紙,表明正身講明全人手製造。

 

 

 

 

 

SPEC:

烘槽數目:3

烘槽闊度:28mm

速度:每小時98片

耗電:1.7kW

體積:310 x 210 x 220mm (長 x 闊 x 高)

重量:4kg

售價:$4,490 (J Select )

0 Comments
Leave a Comment