Menu & Search
我愛倒三角 BUGATTI Vita榨汁機

我愛倒三角 BUGATTI Vita榨汁機

榨果汁,都要有生活態度,點先有?呢部BUGATTI Vita就幫到你。


雖然今時今日,買支橙汁已經好方便,不過生活態度,跟方便二字應該沒有太大關係,尤其當見到 BUGATTI 的 Vita 榨汁機,的確好難忍。

超跑親戚
先講少少歷史先,此 BUGATTI 跟生產超級跑車的 BUGATTI,絕對…有關係,兩個 BUGATTI 打埋算盤,都算做有親戚關係。查實,出家電的 BUGATTI,全名叫 CASA BUGATTI,1923 年於意大利成立,專門生產廚房用品及小型家電,外形同 BUGATTI 超級跑車一樣,好.鬼.型!

DSC05416

好戲在後頭
今次主角 Vita 榨汁機,單睇樣,「倒三角」身形加上鮮紅色焗漆機身,應該好難估到其真正身份,打開上方的膠蓋,先會顯露真正功能,前衛外形內,裝有傳統的榨汁裝置,用法就好簡單,因為好似一般榨汁機,將橙/檸檬等切一半後,按壓在榨汁器上,就會以每分鐘90-95轉的速度,轉動榨汁,不過作為 BUGATTI 出品,好戲在後頭,按下機身下方的銀色掣,整個「倒三角」就會傾斜 60 度,方便將果汁倒出,仲型過天王為女友救駕!

DSC05427

DSC05425

DSC05422

規格
容量:0.6公升
體積:24 x 22 x 29mm
重量:3.4kg
售價:$2,850
查詢:J Select (2926 2300)