Menu & Search
直接拎出飯檯 Hitachi RZ-WS2YH 迷你手提式IH電飯煲

直接拎出飯檯 Hitachi RZ-WS2YH 迷你手提式IH電飯煲

 

160516-hitachi-rz-ws2yh-01
香港真的小家庭佔多,我唔夠膽夠講,不過香港好多人少煮飯,又或者唔多人返屋企食我又深信不二,所以如果買電飯煲,其實有時細細個都未必唔夠用。Hitachi 除了有一般大細的電飯煲外,最近亦推出RZ-WS4YH 新款 IH 電飯煲,主打「迷你」、「手提式」。

160516-hitachi-rz-ws2yh-02

平時大家最常見到的電飯煲,大都是以3-5人為主,不過今次 Hitachi 新煲就打二人世界市場,RZ-WS2YH可以煮 2 杯米量的白飯。使用特厚的熱噴塗鐵鍋技術,鍋身細細不過傳熱卻非常均勻,加上全面密封式設計,可以有效將高溫熱力封鎖,並產生高溫蒸煮的效果,而且更設有少量飯模式,就算半杯米亦一樣煮出靚飯,一個人都可以照煮唔驚製造冷飯。

 

160516-hitachi-rz-ws2yh-03
RZ-WS2YH 有一有趣的設計,就是獨特的分拆式電源座設計,你可以把飯煲鍋身與電源座拆離,直接把煲拿到飯檯上,更可2小時內保溫在 65°C 或以上。這麼特別的設計更令這個迷你手提式IH電飯煲取得 2015 年日本Good Design Award 設計獎,證明縮細體積都可以不減功能。

160516-hitachi-rz-ws2yh-04

RZ-WS2YH|$3980

HITACHI|27700377