Menu & Search
無機油得咖啡 Super Veloce引擎咖啡機

無機油得咖啡 Super Veloce引擎咖啡機

一般咖啡機,點會滿足到你,呢部就唔同啦,硬係覺得部機有引擎聲… 【網址】 http://www.hogar.hk/news/160217-super-veloce-capsule/ ‎


車迷愛車,可能鍾意睇車揸車儲車砌車,不過來自南非的 Super Veloce ,將愛車的表達方式,就是將汽車部件化成家居用品,今次就用引擎變成 Espresso Veloce 咖啡機。

以引擎做咖啡機,單睇外形,已經好有霸氣,Espresso Veloce 更加照顧不同車迷需要,分別有 V8 、 V10 及 V12 款式,不過「馬力大」,不代表沖得快,只是外形上的分別,但全金屬機身,淨重最少達 23kg,質感十足。而骨子裡,則是部膠囊式咖啡機,不過,有別於其他膠囊式咖啡機,皆因放入膠囊之後,機身設有位置,可加入意式白蘭地,之後再按所需份量,自動與咖啡混和。睇住咖啡由「排氣喉」慢慢流出,絕對是一流視覺享受。

EAG-05 EAG-03

而 Espresso Veloce 分為 Nero Carbronio 及 Serie Titanio 兩個型號,兩者外形一樣,但機身顏色不同,而每個型號只限量生產 300部,官方目前未公布售價,據知售價亦非一般,入場價為 13,000美元 (約HK$101,400),可以郵寄到全球任何地方,但未知幾時發貨,有興趣大可到其網站留低資料。

螢幕快照 2016-02-16 下午8.24.24

螢幕快照 2016-02-16 下午8.24.34

資料來源