Menu & Search
【CES 2016】歡迎敲門 LG透視式雪櫃門

【CES 2016】歡迎敲門 LG透視式雪櫃門

你出新雪櫃?我都有,睇下你個touch芒勁,定我個黑玻璃醒! 【網址】http://www.hogar.hk/news/160107-lg-door-in-door/


那邊廂,Samsung 發表大屏幕多媒體雪櫃,這邊廂,LG 亦絕不欺場,在 CES 上發表全新雪櫃 Signature Door-in-Door,只要敲敲雪櫃門,就可以即時變透明,睇清楚雪櫃內的存貨。

LG_Signature_Refrigerator_CES_2016

自從 LG 在其手機上採用 knock on 功能後,應該愈玩愈上癮,竟然將類似功能,用在最新的Signature Door-in-Door 雪櫃上,玩法亦相當特別,在雪櫃門上,裝有一塊黑色玻璃,只要在黑色玻璃上敲兩下,黑色玻璃就會即時變透明,可以毋須打開雪櫃門,直接透視雪櫃內部,相當神奇,之不過黑色玻璃只佔整個雪櫃的四分一面積,想一次過睇勻所有存貨,可能有點難度。

除此之外,新雪櫃仲有個神奇新功能,就是可以感應到人接近,雪櫃門就會自動打開,其實,玄機在於在雪櫃底部裝有感應器,當手抱BB時,又要去雪櫃拎奶樽,你就會明白這個功能有幾好用。

LG_Signature_Refrigerator_CES_2016_Sensor

資料來源